Ha koll på sportutrustningen

Gillar du att träna löpning eller är cykling din passion i livet? Då har du förmodligen en hel del utrustning att ta hand om. I denna text beskriver vi hur du förvarar och transporterar sportutrustningen på bästa sätt.

Ordna bra transport till tävlingarna

Att anmäla sig till ett motionslopp för cykling eller löpning är ett bra sätt att bibehålla motivationen till träning. Det finns tävlingar för alla och om du är nybörjare på löpning kan deltagande i ett lopp vara en bra morot för att komma igång med träningen. För att träningen ska vara rolig i längden bör du satsa på utrustning som fungerar bra. Visserligen går det att trampa sig fram på en gammal cykel och att springa i promenadskor men upplevelsen blir troligen inte så kul. Dagens moderna sportutrustning är gjord i lätta material som fungerar optimalt för just den sport den är anpassad efter.

För att underlätta transporten till loppet är det en bra idé att satsa på en praktisk bil med gott om bagageutrymme. Hos Holmgrens bil kan du enkelt jämföra begagnade bilar och hitta den modell som passar dig bäst. Om du ska transportera en cykel behövs en tillräckligt stor bil för att cykeln och dess kringutrustning ska få plats. Det är också smart att köpa till fästanordningar för cykeln. Antingen för bilens tak eller för dragkroken. Är du löpare klarar du dig med en mindre bil eftersom kläder och löparskor till tävlingslopp tar minimalt med plats.

Förvara utrustningen rätt

När du inte använder utrustningen vid träning eller tävling gäller det att förvara prylarna så att de håller sig i gott skick. Tvätta av cykeln eller löparskorna innan du ställer in dem i förrådet eller garderoben. Undvik att pressa in utrustningen i en överfylld låda eller liknande. Det bästa är om alla sportprylar har en egen plats. Om du inte har använt sakerna på ett bra tag är det smart att testa dem på en kort provtur innan du använder dem på en tävling. En cykel som har stått länge kan behöva service och framförallt ny luft i däcken. Tänk på att materialet i löparskor åldras även om du inte använder dem. Av den anledningen bör du se upp med att köpa löparskor på rea eftersom de har stått oanvända länge.

Om du har en garderob eller ett förråd inomhus är temperaturen för det mesta utmärkt för förvaring av sportutrustning. Ett förråd eller garage som inte är uppvärmt kan däremot vara en sämre plats. Det gäller särskilt för textilier som riskerar att börja lukta om luften är för fuktig. Har dina träningskläder eller träningsväska börjat lukta illa finns det knep att ta till. Många gånger räcker det med klassiska husmorsknep som till exempel att rengöra med ättika.

Relaterade inlägg