Framtidens cykling och löpning

Vad händer inom cykling och löpning i framtiden?

Utrustningar blir allt mer slimmade – startblocken på löparbanan utvecklas, skor och kläder utvecklas, och i cykelvärlden slimmas produkterna. Teknikutvecklingen inom sport är lika avancerad som inom alla andra områden och prestationstekniken har även smittat av sig på motionärer och ungdomar som börjar idrotta.

Innovationer inom sporterna

En av de bästa innovationerna inom löpning måste vara ”flip-bältet”. En lång gummiliknande tygbit runt midjan som smidigt formar sig efter det man stoppar in, en mobil, ett par nycklar t ex. Detta kan användas både av motion och elit, löpning eller cykling, och som motionär slipper man nu gömma nycklar i hjulhusen på bilen eller ha dem irriterat klirrande i fickan.

Löparskor har utvecklats snabbt och mycket, det är framförallt tekniken i sulan som nu även innehåller carbonmaterial i de allra senaste modellerna. Det pågår tankar om att elcyklar ska kunna självgenerera energi som uppstår när du trampar och samtidigt kan sensorer utföra mätningar av olika slag. Uppkopplade cyklar är inte långt borta, det kommer snarare att vara ovanligt om de redskap du använder inte är uppkopplade eller ligger på nätet.

Relaterade inlägg