Skövde – Hyltebruk, dag 9

Jag har verkligen träffat på så snälla och hjälpsamma personer idag. 

Körde mina vanliga rutiner imorse och sen var det dags för dagens etapp. Rutten var planerad mellan Skövde – Hyltebruk. Det skulle bli typ 18-19 mil då idag också

Efter typ 60 km händer något med min bakväxel. Det skulle visa sig senare att växelvajern hade gått sönder. Inte bra någonstans. 

Cyklar vidare med de två växlar jag faktiskt får in (båda lilla och stora klingan fram i kombination med den högsta växel på kassetten.  Riktigt tungt att hela tiden ligga fel när det gäller växlarna. Googlar om det finns någon cykelmekaniker i närheten men det  verkar vara stängt. 

Stannar till vid den lokala butiken och köper mig lite tröstenergi. Då kommer en kille fram och frågar hur det är. Nämner att växelvajern är av till bakväxel och det verkar inte finnas någon cykelverkstad öppen. 

Han tipsar mig då om att prova team Sportia i Ulricehamn och att han till och med skulle kunna skjutsa mig dit. Jättesnällt att han erbjöd skjuts men jag var tvungen att tacka nej då jag verkligen vill cykla hela vägen. Klockan var då 13.25 och de stängde kl 14 samt att jag hade 14 km in till Ulricehamn. 

Den puls jag hade under dessa 14 km var inte och leka med. Full kareta från start med en och samma växel. Slitigt värre. 

25 min senare kom jag inspringande med andan i halsen på Team Sportia. Där mötte jag upp dagens hjältar: Anton och Adam som direkt satte igång med problemet. Dock så var det inte så lätt som det verkade då ändpluppen på vajern hade fastnat inne i själva växelreglaget. Jag såg hur hade klockan passerade 14 sedan länge och fick riktigt dåligt samvete att jag höll kvar dessa grabbar på övertid. 


För att få ut pluppen var de till och med tvungna att demontera hela växelreglaget så det var det som tog tid. Men typ 1 timme löste de det. Dagens i särklass största hjältar. Vet inte vad jag gjort annars om jag inte träffat de. De gjorde verkligen min dag. De gjorde så att jag gavs möjligheten att ta mig ner till Smygehuk. För att cykla med endast två växlar hade nog inte funkat. 


Sen var det bara att trampa på igen. Fokusera på allt det positiva just nu. Stannade till i Tranemo för lunch. Tänkte att jag skulle köpa någon middag/ frukost på något ställe längs med vägen men ingenting var öppet. 

Väl framme vid rastplatsen någon km norr om hyltebruk, pratade jag med någon tjej om att jag cyklade genom hela Sverige. Nämnde lite i förbifarten att jag inte köpt någon middag ännu. 5 min senare kommer hon tillbaka med två mackor och lite saft. Så himla gulligt!


Man kan ju tänka att man stött på med tillräckligt snälla människor under dagen, men precis innan jag ska krypa ner under tältet så frågar en annan campinggranne om jag inte ska komma förbi hans husvagn imorgon för lite frukost. Folk är bara för gulliga och snälla. 

Avslutade kvällen med ett magisk dopp i den närliggande sjön.  

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *