Klövsjö – Orsa, dag 6

Trots återhämtningsdag igår så kändes kroppen precis lika seg när jag vaknade i morse. Funderade både två och tre gånger om man kanske skulle ta en hel vilodag och bara slappa i stugan. Till slut så bestämde jag mig dock för att sluta vela och bara köra. Det blir inte lättare bara för att man skjuter upp något, det blir bara gjort senare.  Packade cykeln och gav mig iväg i hyfsat god tid. 


Jag hade tänkt att försöka få till typ 20 mil vilket skulle ta mig till Orsa. Cyklade mot vemdalsskalet men även här möttes jag av en gigantiskt alpbacke. Lång och seg som bara dem. Belöningen lät sig dock inte vänta så länge, utan en nedförsbacke tornade upp sig som både var brant och lång. 


Vägen mellan Vemdalen och Sveg var himla trevlig och vacker. Ensam på vägarna, lätt nerför och solen högt på himmelen. Till Sveg var det 9 mil 


I Sveg testades den lokala sibyllan. Så lunchen får klart godkänt. 

Därefter följde ett av de tråkigare avsnitten på denna cykeltur. Jag tog E45 mellan Sveg och Orsa men det var inte superspännande. Smal väg, en hel del bilar och knappt någon bebyggelse. Eftersom det var så varmt så tog mitt vatten dessutom också slut. Kändes sådär när det inte fanns ett endast ställe att fylla på dessa på 12 mil. Bara bita ihop och försöka ta sig framåt ändå. 


Efter många timmars trampande nådde jag äntligen Orsa. Tog in på campingen, slog upp mitt tält och begav mig genast till centrum för att få i mig lite käk. I centrum möttes jag av massor folk som sjöng och dansade. Det var tydligen Orsa-yran som gick av stapeln. Förmodligen en av de större händelserna i orten. 


Det som var bra med denna runda var att det faktiskt kändes som om man kom en bra bit på vägen. Uppe i Norrland så kändes det som att det inte spelade någon roll hut mycket man än trampade, för förmodligen skulle du ändå fortfarande vara kvar i samma landskap. Idag så startade jag i Jämtland, cyklade igenom Härjedalen och avslutade i Dalarna. Totalt 126 mil sen i fredags. 

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *