Jokkmokk-Storuman dag 3        

Om gårdagen hade sina prövningar i hällregn så hade denna dag sina prövningar i motvind. Det kändes som om det blåste en konstant i ansiktet hela dagen. 

Dagen började redan vid 07.30. Första tre milen var misär. Det var motlut och stark motvind. Jag tror att jag hade ett snitt på typ 20 de första 3 milen. Kände mig aningen stel i kroppen efter cyklingen so far. Väskorna var tunga och kroppen kändes seg. Bestämde mig för att vaska några prylar ur packningen för att det skulle bli lättare. 

Där och då när allt kändes tungt var det som om Messias kom cyklande. En finsk kille som också skulle cykla genom hela Sverige uppenbarade sig. Jag var inte sen att höra om vi skulle ta sällskap och så blev fallet. 

Det som var så bra var att vi var väldigt jämnstarka och kunde ligga och växeldra. Även om vi inte sa det rakt ut så var det som någon outtalad regel att man i alla fall skulle upp och dra i 5 km. Var man stark fick man givetvis dra mer. 

Otroligt skönt att ha någon att dela dragjobbet med. Stundtals pinnade vi på riktigt bra. Vilken skillnad att vara två jämför med ensam. 

Jag hade tänkt mig att stanna i Sorsele för natten (23 mil från Jokkmokk) men min finska nyvunna vän vill annorlunda. Från början nämnde han Vilhelmina men till slut gick jag med på en kompromiss till Storuman. Det har varit jäkligt trist att behöva lämna han när vi båda hade så stor nytta av varandra. 

Så det var bara att ta sig i kragen och trampa de återstående 73 kilometrarna. Så totalt blev det 303 km eller något sånt under dagen. Inte illa pinkat på en söndag. 

Det blev till att ta in på campingen i Storuman, men Det talas om TIDIG uppstigning så får se hur jag mår imorrn. Måste sova NU 🙂

No related posts.

2 reaktion på “Jokkmokk-Storuman dag 3        

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *