Då var det dags igen…

Nu är det nästan panik känns det som. Jag har inte ens varit i närheten av att få in de träningspass som jag hade önskat iår. Drygt en månad av årets fyra månader har jag varit sjuk. Först åkte jag på en rejäl hosta som varade nästan två veckor och nu senast var det både halsfluss, feber och urinvägsinfektion. Jag är så less på att vara sjuk och det känns som att jag inte har de allra bästa förutsättningarna inför säsongen.

Nu har jag i alla fall käkat en dunderkur med antibiotika och har kunna träna lite smått igen. Jag vet inte om just den där antibiotikan har gjort så att kroppen helt bröts ner men löpformen känns faktiskt just nu sämre än vad den gjorde när jag var helt färsk inom löpningen. Jag blev tidigare förr veckan avhängd på ett pass i en hastighet som jag vanligtvis nästan skulle kunna springa baklänges i och snacka. Men nu känns varje steg som en enda stor pina. Jag hoppas att det vänder för annars är jag slut som löpare. Så här långsamt och tungt har det nog aldrig känts i kroppen när tävlingssäsongen faktiskt dragit igång. Intervallerna igår kändes som något jäkla skämt.

Jag funderar fortfarande om det är någon idé att köra duathlontävlingen i Väsby imorgon. Kanske kan man se det som bra träning eller så sänks självförtroendet ännu mer. Jag får klura lite mer på det under kvällen men jag vill absolut inte springa den inledande 5:an på typ 25 minuter.

No related posts.

4 reaktion på “Då var det dags igen…

  1. Verkligen katastrof igår på Runday Alex, du gjorde verkligen bort dig totalt – man kunde nästan tro att du aldrig sprungit en meter innan…. eller inte! Du var la snabbast av alla på intervallerna!

  2. Tjena Alex! Känner igen det där – men nu kör jag enervit R2 efter varje längre pass, och mer protein i kosten samt energi under längre pass. Och tillsvidare håller jag mig frisk m h a detta. Hur äter du under och efter dina pass? Får du i dog tillräckligt? Kolla in R2:an. Vore kul att sed på startlinjen igen! Mvh Calle

  3. Är inte antibiotikan utan sjukdomarna i sig som gör att kroppen under en längre tid efteråt måste återhämta sig mera. Bara att härda ur o akta så man inte blir sjuk igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *