Sötsugcravings deluxe

3 dagar har det gått på det nya året och lika många dagar har avverkats i 100-dagarsutmaningen.

Första två dagarna kände jag knappt någonting men idag kickade värsta sötsuget in. Det enda jag ville göra vara att köpa med mig en Ben & Jerry- glass hem eller ha något annat sött att sätta tänderna i.

Jag lyckades avstå denna gång när jag var i affären och det kändes som en seger i sig själv. Nu gäller det att göra kloka val här närmaste tiden.

20130103-222212.jpg
En av mina tidigare stora synder

Har ni några bra tips att ta till när sötsuget blir för stort och ni har bestämt er för att avstå?

No related posts.

13 reaktion på “Sötsugcravings deluxe

  1. Mitt tips är naturell yoghurt, gärna en variant som är lite fetare så det inte blir så rinnigt och granatäppel kärnor strösslade över. Kylskåpskalla produkter eller frusna granatäppel kärnor (ICA har) gör att det nästan smakar glass.
    Ett annat tips är att mixa halvfrusna bär, hallon eller jordgubbar, det blir som sorbet. Och såklart testa dricka söta teer, vissa te sorter med smak av bär är så söta att det räcker med några klunkar innan man blir less. Nu kanske mina tips faller, vet inte hur mycket fruktsocker du tänker tillåta dig själv under dessa dagar?

    • Jag har inte sagt något hinder för att käka frukt, utan det är väl sunt förnuft som gäller där. Men lite frusna bär eller granatäpplen låter absolut inte som någon omöjlighet. Jag ger det ett försök. Vilka teer har den där jättesöta karaktären då så att man blir less efter några klunkar?

      • Friggs har två te sorter som jag tycker är för söta för att dricka en hel kopp av, en med smak av nypon och en som heter Berry Rosehip vilket är nypon och bär. Du får testa och se om det faller dig i smaken!

  2. Dadlar är bra substitut! Dock en aning för sött ibland, men jag brukar blanda med nötter så blir det som kakdeg 🙂 Mixa fryst banan och ät till så har du glass med kakdeg 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *