Utnyttja alla träningstillfällen

Känner du att du har svårt att få in din träning efter jobbet så kan det vara ett alternativ att springa på lunchen om arbetet tillåter det.

Jag och mina två kollegor Tommie och Christian har sedan en tid tillbaka startat upp en löpargrupp på jobbet som just tar till fasta på det här med lunchlöpning.

Varje måndag så så håller vi i löppass för våra kollegor. Passen varierar väldigt mycket från gång till gång. Genomgång av löpskolningsövningar varvas med intervaller, backlöpning. Varje vecka är det ett specifikt tema.

Trots att det var -15 grader idag så var vi ändå nästan 10 tappra löpare som trotsade kylan. Detta pass gick jag igenom hur man ska springa effektivt och vad man ska tänka på. Sen gav vi oss in i Hagaparkens skog för lite trail-inspirerad snöpulsning.

Det värmde verkligen att se kollegorna springa där i snön med stora leenden på sina läppar.

På 45 min hinner man med ett fullgott pass och då har man gjort sin träning när man kommer hem. Så har du möjlighet att springa på lunchen så tycker jag absolut att du bör testa detta. Om inte annat så är det skönt att komma ut en stund och se dagsljus nu under den mörkaste månaden.

20121203-175403.jpg

20121203-175426.jpg

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *