Rena rama triathlonsöndagen

När det känns bra så kör jag hårt, när det känns dåligt så kör jag knappt alls. Idag kändes det bra vilket resulterade i tre pass. Morgonen började med några få cykelintervaller ute på Ekerö på egen hand. Hade dock min trötta linjecykel så det kändes knappt som om jag ens hade styrfart under intervallerna. Det är helt sjukt vilken skillnad det är mellan min tempo- och linjecykel.

20120715-202941.jpg

Efter lunch möte jag upp årets SM-vinnare på maran, Charlotte, för ett långpass löpning. Efter några kilometer så mötte vi även upp grymma Petra som denna säsong har valt att satsa på diverse traillopp och skrapat ihop flera framstående placeringar. Så det var verkligen två übergrymma tjejer som man fick äran att springa med denna fantastiska söndag. För att bli bättre på det man gör så måste man våga utmana sig själv det där lilla extra och gärna träna med personer som är aningen bättre än en själv. Nu är visserligen dessa två tjejer ljusår mycket bättre löpare än jag men ändå.

20120715-203000.jpg

Vi sprang och pratade genom hela passet och ända fram till 25 km så kändes det faktiskt ganska lätt trots att vi mestadels låg mellan 4:30-4:40 per km. Sista 5 km blev lite tyngre eftersom jag varken hade med mig någon energi eller dricka på passet, så energinivåerna var nog nere kring noll just då.

Totalt blev det 30 km på 2:21,21 (snitt 4:42 / km) vilket ändå är ett ganska snabbt tempo för mig under långpassen. Som bilden ovan antyder så var jag helt förstörd efter passet medan Charlotte nästan såg helt oberörd ut. Men det är väl så det ska vara när man springer med SM-vinnaren 🙂  

20120715-203018.jpg

Träningssöndagen fullbordades med OW-simningen med klubben på kvällen. Jag testade en våtdräkt av märket Head och blev kär i den nästan omgående. Jag har haft två våtdräkter hittils och båda har suttit rätt så dåligt. Vilken skillnad att ha en våtdräkt som passar en perfekt. Det blev en timmes simning vid Hellasgården med diverse olika teknikövningar och maxsprintar. Simningen kändes faktiskt helt okej idag trrots de två passen innan. Fick tips av Micke att jag skulle tänka på min vänsterarm när jag gick upp och andades. Han tyckte att jag tappade den för mycket in under kroppen där och då. Det ska jag tänka på i fortsättningen.

Hoppas att ni också har haft en grym träningssöndag!

No related posts.

En reaktion på “Rena rama triathlonsöndagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *