Säter triathlon

På lördag är det dags för årets triathlondebut. Då är det dags att köra en sprint i Säter, det vill säga 750 meter simning, 20 km cykling och 5 km löpning.

Jag har kört olympisk distans i Säter två gånger tidigare och det var jätteroliga tävlingar att vara på. Race report från förra årets tävlinge kan ni läsa här. Det har varit väldigt välorganiserade tävlingar med en grym och tuff bansträckning. Om det är samma mördarbacke som ska forceras på cyklingen nu i år igen så kan jag lova på att benen kommer att få smaka på mjölksyra.

Jag ser verkligen fram emot tävlingen på lördag. Det ska bli spännande och se vart man befinner sig formmässigt. Simningen har känts sådär och jag har bara simmat i våtdräkt en endaste gång i år, cyklingen har däremot känts bra och löpningen har varit katastrofal här på slutet. Vi får se hur det hela slutar.

Hursom helst kommer det att vara en bra genomkörare inför Kalmar. Det känns otroligt relvant att få öva på dessa tävlingsspecifika moment. Open-water simningen med massor av andra triathleter, få av sig våtdräkten så snabbt som möjligt och hoppa på cykeln så snabbt som möjligt. Det ska bli skoj i alla fall.

Bor ni i närheten av Säter eller har vägarna förbi så tycker jag absolut att ni ska stanna till och kolla på alla duktiga triathleter. Det är oftast grym stämning i anslutning till växlingsområdet.

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *