Liten uppdatering sen sist

Nu börjar till och med jag känna att det var alldeles FÖR länge sen jag skrev några rader här.

Sista inlägget handlade lite kort om Stockholm marathon. Det känns som om det verkligen var evigheter sen dess.

Jag hade bestämt att ta det förhållandevis lugnt på maran så det blev att jag sprang och paceade (stavas det så???)mina vänner Suss och Louise mot en tid som förhoppningsvis skulle vara snabbare än 3:45.

Som ni kanske minns var vädret minst sagt miserabelt. Det var kallare än under senaste julaftonen till och med. Lägg sen till spöregn och orkanvindar.

Man skulle kunna tänka att ett sådant dåligt väder sänker moralen hos vilken löpare som helst. Som tur var hade jag Louise och Suss hela tiden vid min sida och vi lät inte det dåliga vädret påverka humöret det minsta.

Stämningen var verkligen på topp i vårt lilla team.

När vi närmade oss västerbron för andra gången märkte jag på Suss att hon verkligen började få slita för varenda km. Då var det bara att plocka fram hela registret med peppande ord och coachande. En liten hjälpande hand på axeln när det var extra tungt märkte man betydde så otroligt mycket.

Jag tyckte det var otroligt roligt att få coacha på riktigt mot slutet av maran. Suss kämpade, slet och gav verkligen allt. Som coach var det värt allt. Resultatet blev att hennes 10 år gamla marapers krossades med lite mer än en minut. 3:43.02 sprang vi in på.

20120613-235359.jpgGrymmaste gänget!

Dagen efter blev det såklart vilodag. Visst var det söndagar man skulle vila på va? Jag har aldrig förstått det där egentligen om man nu inte har tävlat. Varför vila när man har en hel dag att träna på egentligen?? Vila kan man väl göra någon annan dag mitt i veckan istället.

Trots att jag tog det lugnt under maran så valde ändå min höftböjare att strejka några dagar. Oskön känsla kan jag lova.

Sen var det ju måndag vilket har blivit något av en Rundaydag. Charlotte, som faktiskt var snabbast av samtliga svenska tjejer under maran och därmed vann SM-guld, är ju en av grundarna till runday. En otroligt härlig och framförallt ödmjuk tjej. Inspirerande är bara förnamnet.

20120614-000802.jpg

Cykelintervaller med klubben har även hunnits med. Vad sägs om 6×3 km med 3 vändpunkter och 1 km rullvila.

Nationaldagen firade jag genom att cykla 10 mil med Thomas och Mattias ute på Värmdö och Vaxholm till. På kvällen blev det grillat och spelkväll
med härliga vänner.

20120614-072522.jpg
Morgonsimning har mer eller mindre satt sig som rutin innan jobbet med 2-3 dagar i veckan vilket är ett måste för sommarens tävlingar. Har ju inte simmat ens i närheten av så mycket som jag hade hoppats på. Premiärpasset med våtdräkt är avklarat kan jag meddela (visserligen i bassäng men ändå)

20120614-073111.jpg

20120614-073134.jpg

Helgen som var hade jag tänkt att få in mycket mängdträning men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Efter en morgonjogg med George följt av endast 40 min cykling så var jag tvungen att avbryta cykelpasset på grund av ett riktigt ömmande knä. Det var samma känsla som när jag drabbades av löparknä för några år sedan.

Ingen rolig helgkänsla med andra ord. Istället blev det vilohelg med mycket EM-fotboll och kompishäng.

Det verkade som om knäsmärtan endast var temporär för nu senaste dagarna har jag inte alls känt av det onda. Löpningen har därför fått stå tillbaka för simning och cykling.

Igår blev det 10 mil cykling efter jobbet och idag klämde jag in maxintervaller på samma cykel med bästa Thomas och Suss. 6/5/4/3/2/1 minuter max med vändpunkt

20120614-230206.jpg

Det kändes som att det blev en ganska lång uppdatering av vad som hänt sen sist ändå. Nu vet ni att jag lever i alla fall 🙂

No related posts.

0 reaktion på “Liten uppdatering sen sist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *