25 mil denna helg

10 mils cykling igår och 15 mil idag. Livet är gött nu.

Mötte upp massor av klubbkompisar för långcykling i morse. Turen skulle gå över Södertörn. Två dagar i rad med nya rundor. Awesome 🙂

20120429-182230.jpg

Jag försökte memorera vägen ut men ganska tidigt så tappade jag bort vart man skulle åka så det var lika bra att lägga ner de tankarna.

Det var ingen lugn och harmonisk klungkörning utan dessvärre väldigt ryckigt. Mycket energi gick åt att täppa till luckor och spurta ikapp framförvarande cyklist.

Efter drygt 5 mils cykling kunde det slutat riktigt illa för en tjej i gruppen. Vi kom farande i hög fart ner för en backe samtidigt som en bilist helt idiotiskt promt skulle svänga vänster över vägen fast det var vi som hade företräde. Trots panikbromsning och sladd på både fram- och bakhjulet för klubbkompisen så gick det bra den här gången, men vilka jäkla puckon det finns i trafiken.

När det var drygt 2 mil kvar till fikan började jag stumma rejält i benen. Jag hade ingen lust att släppa gruppen på okända vägar så oj vad jag slet. Mjölksyran sprutade och väggen var nära. Lyckades på något sätt hänga på gruppen bort till fiket men det hade slitigt duktigt.

Fikan där i Rosenhill har aldrig smakat bättre.

20120429-183438.jpg

På vägen tillbaka slog jag följe med den lite långsammare gruppen med tanke på statusen på benen. Inledningsvis fick jag kämpa även där men efter ytterligare 3 mil så kändes de att de hade återhämtat sig till fullo.

Vägen ut till Rosenhill (90 km) hade vi ett snitt på typ 32,5 km/h och det inkluderar även transporten ut ur stan. När passet var klart hade jag fått ihop 15 mil totalt men snittet hade radikalt sänkts till 29,0 km/h. Så går det när man får hammaren under cyklingen

Fantastisk cykling och fantastisk väder i helgen. 25 mil känns riktigt gött att fått ihop.

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *