Helt galen träningshelg

Jag hade verkligen en helt galen träningshelg.

Under fredagen blev det två timmar på trainern och en timme löpning.

Lördagen inleddes med 3 timmar stenhård spinning med triathlonklubben. Stoffe uttryckte det som att jag såg ut som ett lik precis i slutet av passet. Det låg nog nått i det.

Efter spinningpasset hade jag planerat in ett monstersimpass med Stoffe. Han hade gjort upp ett tidsschema in i minsta detalj så det vara bara att springa från spinningsalen till tvärbanan för att ta oss till Eriksdalsbadet så fort som möjligt.

20120130-083945.jpg

Passet som stoffe hade planerat in var 40×400. Det är 16000 meter!!!! Jag hängde på och körde 20×400 start 6.30 med paddlar och dolme, men sen tog orken helt slut. Axlarna värkte något otroligt mycket och jag kände inte att jag ville riskera något mer allvarligt. Stoffe fortsatte på sin monsterserie medan jag körde på i ett lugnare tempo.

När jag väl simmade där så kom David Näsvik och Olle Norberg förbi och simmade på samma bana. Olle var en av få svenskar som lyckades kvala in till hawaii förra året och David vann SM på ironmandistansen 2010. Jag presenterade mig för honom, och han frågade  om det var jag som drev IronmanAlex.se. Det var roligt att höra att svenska mästaren från förrförra året hade hört talas om min blogg.

Jag låg där i bassängen och simmade fram och tillbaka tills simhallen stängde. 4 timmar och 40 minuter fick jag ihop. Totalt blev det 13200 meter. Det är ganska många längder vill jag lova 🙂

Min plan för söndagen vara att bara försöka trycka in så många timmar som möjligt. Jag visste att Suss förmodligen inte skulle hinna få in så många timmar eftersom hon hade en inplanerad resdag.

Dagen började med morgonpass på gymet i Hornstull med bästaste flickvännen.

20120130-084018.jpg

Vi körde lite styrkeövningar…

20120130-084047.jpg

Mirre kördes sedan såklart spikrak planka i TRX-banden, men då missade jag att fota.

Sen körde vi massor av prehabövningar….

20120130-084113.jpg

20120130-084150.jpg

Tänk er att fötterna inte stöder på den andra ribbstolen. Då hade jag varit den mänskliga flaggan. 

20120130-084227.jpg

Jag och söta Mirre

Sen när gympasset var klart var det bara att bege sig till eriksdalsbadet för ännu en träff med Stoffe.

20120130-084415.jpg

Vi inledde med en halvtimme prehabträning. Därefter körde vi ett kombinerat simning/spinningpass. Det blev en serie av 2 timmar simning och en timme cykling. Även den här gången blev det kändisbesök på banen. Stefan Nystrand kom och simmade på vår bana så det var stort. Han är Sveriges bästa manliga simmare på typ 50 och 100 meter frisim.

Tack Stoffe för att du ställde upp under helgen med dina galna pass och engagemang.

Jag körde även klubbsimningen men då var jag riktigt seg. Var till och med tvungen att gå ner till en långsammare bana.

Sen för att fullborda helgen så åkte jag hem och körde styrketräning och massor av kvällsspinning.

Det innebar att jag fick ihop mer än 20 timmar träning under hela helgen. Bara under söndagen fick jag dessutom ihop mer än 10 timmars träning. En riktigt riktigt bra helg med andra ord.

Att jag dessutom tog ledningen för första gången i den här januariutmaningen gjorde inte saken mycket sämre. Nu är det bara upploppet kvar 🙂

 

NU KÖR VI!!!!!

No related posts.

0 reaktion på “Helt galen träningshelg

  1. 20 timmar träning är sjukligt imponerad!! jag känner mig sliten efter 2 pass på en dag och med en stundande tjejvasa vågar jag inte riktigt maxa ut mig totalt… Jag är helt enkelt för rädd för att överanstränga/ bli sjuk..

    • Egentligen säger ju inte antal träningstimmar hur hårt man har tränat utan det är mer intensiteten som avgör det. Jag kan väl inte säga att jag kört mina hårdaste pass under dessa avslutande veckor. Lycka till på tjejvasan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *