Halvmara i bra tempo

Jag hade bestämt träff med Christofer imorse för ett långpass löpning. Tanken var att vi skulle springa runt både brunnsviken och edsviken.

Jag kände viss oro när Christofer nämnde att han hade tänkt sig runt 4:45-tempo. Aldrig att jag skulle klara det tänkte jag innan med tanke på bristen av snabba långpass den senaste tiden. Jag fick väl hänga med så länge som jag orkar tänkte jag.

Jag var förvånad i början att kilometertiderna höll sig ganska exakt kring 4:45 trots att vi hela tiden sprang och snackade.

20111227-141006.jpg
Det var en helt fantastiskt dag för långpass löpning. Temperaturen höll sig kring 10 grader genom hela passet. Nästan som en fin sommardag ju 🙂

20111227-141140.jpg
På några ställen möttes vi av gigantiska träd som låg nedblåsta över vägen. Kan det ha varit stormen Dagmar kanske?

Kilometrarna avverkades i ett raskt tempo. Hela tiden snackandes samtidigt som vi njöt av det fantastiska vädret.

20111227-141938.jpg
När vi rundade toppen av edsviken kände jag att krafterna började sina. Jag insåg att jag aldrig skulle fixa hela vägen tillbaka till St eriksplan men jag bestämde mig för att i alla fall få ihop en halvmara.

Sista två-tre kilometerna var det inte mycket till dialog från min sida. Sprang bara på vilja egentligen.

När klockan visade 21,1 km stannade jag tvärt och orkade inte en meter till även fast Christofer manade på och sa att det inte var långt till tunnelbanan. Tiden stannade på 1:40,58 vilket är ett snitt på 4:47 per km.

20111227-144006.jpg
Jag är supernöjd med passet. Det var både bra och mycket trevligt.

No related posts.

0 reaktion på “Halvmara i bra tempo

  1. Kul att du är på gång igen! Ska bli riktigt kul att följa din väg till Hawaii. Blev helt fast efter att sett dokumentären, så nu har man sett alla tävlingar från 2007 o framåt =)

    Mvh Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *