En liten morgonfundering

Jag gillar utmaningar och äventyr. De senaste åren har jag sneglat en del åt tävlingen ö till ö, men har varje gång känt att det varit aningen för dyrt för min del.

Man tävlar två och två och anmälnigsavgiften ligger kring 9600 kr per lag. Slår man ut den avgiften per person blir det 4800 kronor. Det är ganska exakt vad jag betalade för att vara med i Kalmar. Där hängde jag till och med på låset när anmälan öppnade för att försäkra mig om att jag skulle få plats. Visst är det mycket pengar men jag hade inte en tanke på att inte anmäla mig på grund av priset. Det var ju dags för revansch sedan årets flopp.

Om man tittar vad som ingår i anmälningsavgifterna så känns faktiskt inte ö till ö lika dyrt som jag alltid har tyckt. I ö till ö ingår följande:

– Båttransport från Saltsjöbaden till Sandhamn
– 1 hotellnatt innan start på seglarhotellet i Sandhamn
– Middag på seglarhotellet
– Frukost på seglarhotellet
– Man får låna GPS-utrustning under tävlingen
– 1 hotellnatt efter tävlingen på Utö värdshus
– Middag på Utö värdshus
– Frukost på Utö värdshus
– Båttransport från Utö till Saltsjöbaden

I Ironman i Kalmar ingår följande förutom startavgiften:

– Man får vara med på pastapartyt dagen innan
-Man får vara med på banketten på kvällen efter själva tävlingen.

Hur kan det vara så att jag har valt att skippa ö till ö på grund av att det varit för dyrt men gladeligen anmäler mig direkt till Ironman Kalmar för ungefär samma pengar utan att ens blinka? Konstigt det där

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *