Backen from hell

Jag får nästan ångest bara jag tänker på höjden i Hagaparken. Jag Tommie och Andreas hade nämligen idag bestämt oss för att köra backintervaller där. Vanligtvis brukar jag kunna se fram emot intervallpass, men inte när det rör sig om mördarbacken from hell. Speciellt inte när det rör sig om hela vägen upp till toppen, en sträcka som är typ en halv kilometer.

Med två km uppvärmning var det då sen dags för det jobbiga under dagen. Vi inledde med att köra hela stigningen upp och redan efter typ 200 meter har jag så mkt mjölksyra i benen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Slita, kriga och verkligen kämpa bara för att ta mig upp. Trots att ansträngningen var stor så var inte hastigheten något att tala högt om.

Därefter körde vi 6 st progressiva kortare backintervaller. Det var någonting som låg mig mer i smaken. Jag inte om det var att jag inte hann dra på mig lika mkt mjölksyra men snabbare och bättre gick det i alla fall.

Avslutningsvis körde vi två intervaller upp till toppen och ni kan nog själva lista hur det gick. Jo mjölksyra redan efter en femtedel av backen och knappt styrfart upp därefter.


Tungt, slitigt och jättejobbigt men förhoppningsvis kommer det att ge något slags resultat.

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *