Årets viktigaste tävling? Trots att den bara är på skoj

Min arbetskollega Tommie har länge försökt få med mig på en liten annorlunda triathlontävling. Det som gör den så annorlunda är att istället för simning så utgör rullskidor en av grenarna.

I ett svagt ögonblick sa jag att jag kunde tänka mig att ställa upp om någon sådan tävling anordnades och om jag inte hade något annat inbokat. Innan jag ens hann blinka lades den här informationen upp på Stockholms rullskidsklubb vilket gjorde att jag kände att det var för sent att dra sig ur.

Det var roligt att man blev omnämnd på deras sida och att de tror att de ska få jaga duktigt för att ens haka på. Problemet är bara att jag inte kan åka rullskidor. Jag har åkt rullskidor två gånger i mitt liv och det var nog ingen vacker syn för eventuella åskådare. Att bara ta sig igenom 10 km på rullskidor är en bragd i sig anser jag.

Denna här tävlingen är nästan det enda Tommie och jag har pratat om de senaste veckorna. Han är en duktig löpare och snabb på cykeln men framför allt jätteduktigt på rullskidor. Han hävdar att jag kommer att ha flera minuter tillgodo mot honom när löpningen och cyklingen är avklarade, men jag är inte alls lika säker. Jag hoppas ju såklart att jag har jättemånga minuter tillgodo för det lär behövas till den avslutande rullskidåkningen om jag ska ha chans på vinst.

Som den genuina tävlingsmänniskan som jag är vill jag ju såklart kunna ge Tommie en riktig match om segern oss två emellan, men jag inser att det nästan är en omöjlig uppgift. Han är nog alldeles för bra på rullskidor jämfört med mig. Hade det varit 10 km löpning och 30 km cykling så hade det kanske varit mer troligt.

På söndag är det då dags i alla fall. 6 km terräng ska springas, 15 km landsväg ska cyklas och 10 km rullskidor ska överlevas. Måste nog ta en testrunda på skidorna redan ikväll för att försöka komma ihåg hur det är man gör. Förhoppningsvis kanske man även kan hitta några sista-minuten-tips på youtube som förbättrar ens åkning med minst 1000% eller så.

Jag kommer att ge järnet på söndag, var så säkra! Jag tror att den här tävlingen är perfekt som uppladdning inför Stockholm marathon nästnästa vecka.

No related posts.

0 reaktion på “Årets viktigaste tävling? Trots att den bara är på skoj

  1. Åh, vad kul det låter! Hoppas det arrangeras fler gånger, så provar jag också så fort jag lärt mig åka rullskidor och blivit bättre på de andra grenarna också 😀 Lycka till!

  2. Haha, jag köpte rullskidor och ställde mig på dem igår första gången. Kändes livsfarligt!! Då har jag ändå hyfsad skidteknik. Men den ska bli bättre, dela gärna med dig av evt tips du hittar!! Mina stavar bara slant, inget vidare, hur upplevde du det? Rulla lugnt/Frida

  3. Odda: De var för duktiga på rullskidorna så jag hade inte en chans att haka på när de väl susade om 🙂 Fredrik: Va roligt att du kommenterade här på bloggen 🙂 Näe det var verkligen ingen vacker syn där på parkeringen utanför Mörby Centrum 🙂 En del lärde jag väl mig om stakning från vasaloppet.Cath: Det vore jätteskoj om du hakar på oss nästa gång där här tävlingen arrangeras 🙂 Man behöver inte alls vara vass på att åka rullskidor för att vara med. Frida: Det är helt livsfarligt det där med rullskidor 🙂 Supersvårt att stanna och bromsa när det börjar gå lite fortare. Hittade inga tips på youtube

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *