Personbästa under Kungsholmen runt!

Även fast jag kände mig sliten i benen verkade det som om alla ändå inför tävlingen trodde att jag skulle klämma till med ett personbästa ännu en gång. Senaste tävlingen som jag inte slog till med ett nytt PB var under Tjurruset 2009 så jag kan ju förstå att alla tror att man kommer att slå personbästa hela tiden. Visst är det jätteskoj att så många ändå tror på en, men det känns ju också som om pressen ökar på grund av det.

Jag var på plats innan start i god tid och möttes direkt av massor av välbekanta ansikten från Running Sweden. Tävlingarna blir så mycket mer roliga när man har massa personer runt omkring sig som man kan ladda upp tillsammans med.

Jag hämtade ut min nummerlapp och då sprang jag på Anna Rahm som är en av Sveriges bästa kvinnliga löpare. Så klart var jag ju bara tvungen att föreviga detta kändismoment så kameran åkte fram direkt.
Solen sken och det var riktig sommarvärme för dagen. Jag valde att springa i korta tighs och mitt SCT-tävlingslinnet. Eftersom jag svettas så otroligt mycket när jag springer när det är varmt hade jag hellre löpmässigt haft tio-tolv grader och eventuellt lite duggregn, men man ska inte klaga på det fina vädret. Bara göra det bästa av situationen. Jag valde att ha med mig två småflaskor med vätska för att inte bli helt uttorkad mellan vätskestationerna. 
Sen var det dags för start. Jag ställde mig bland de främsta och hade endast två rader människor framför mig när startskottet gick. Det blev en sedvanlig tjurrusning där i början då alla löpare lämnade startfållan. Trots att jag tyckte att jag höll igenom första km avverkades den ändå i 3.46-fart. Precis som vanligt första kilometern.
Jag hade satt min GPS-klocka så att den skulle visa hur många meter före eller efter som jag låg i förhållande till min kollega Tommies tid som jag ville spöa, dvs 1:27.24. Första 5 kilometrarna var lättlöpta och passerades under 20 minuter med god marginal. 
Jag sprang mycket och tittade på hur jag låg till jämtemot Tommies tid men jag körde även mycket på känsla. Jag ville inte gå ut alldeles för hårt för att sedan inte ens ta mig imål. Kilometrarna 6-10 var betydligt mer kuperade än de första fem. Jag insåg återigen att jag verkligen måste träna löpning i uppförsbackar för jag blev passerad av varenda en när det var motlut. Trots alla backarna höll jag i löpningen rätt så bra och passerade milen på 40:15 
Det var skönt att komma ut på andra varvet och starta nedräkningen på antalet kilometrar som var kvar. 10, 9, 8, 7… osv tänkte jag mestadels där på slutet. 
Vi varje vätskekontroll drack jag en mugg vatten plus en mugg sportdryck å jag fyllde regelbundet på vätskenivån i kroppen. 
På det 14:e kilometern började jag att få det tyngre. Det var nog den tuffa öppningen på dryga 40 minuter som gjorde sig påmind här. Jag blev passerad av flertalet löpare och och kilometertiderna blev bara längre och längre. Trots detta bet jag ihop. Jag hade bestämt mig att jag skulle under 1.27 när jag var i mål. Jag hade samlat ihop en rätt så bra tidsbuffert så jag borde kunna fixa det. Sista kilometrarna var jag så stum i benen, kramp typ i hålfoten och tendenser att få håll så då gick jag bara på vilja. Vila skulle jag få göra när jag väl var i mål tänkte jag. Lyckades övervinna dessa krämpor och lyckades till och med pressa ner tiderna per km mot slutet. Sista kilometern gick till och med under 4-tempo och det är inte så vanligt att jag har krafter kvar till något som liknar en spurt på slutet. 
Jag dundrade in i mål på 1:26:24 och var nöjd med min prestation för dagen. Rubin tyckte direkt efter målgång att jag hade gjort ett riktigt bra lopp så det var roligt att höra. 
Efter loppet blev det stretching och snack med alla mina härliga löparvänner om hur det hade gått under loppet. Jag sprang även på Julia som jag lärde känna under min tid när jag pluggade på universitetet här i Stockholm. Det var jättelänge sen vi sågs så det var superskoj att få lite tid att snacka träning och lite annart diverse. Hon slog för övrigt också till med nytt personbästa och var jättenöjd med sin insats. Grymt bra jobbat! 
Nedan är mina kilometertiderfrån loppet  
1:a milen
1) 3:46 2) 3:56 3) 3:52 4) 3:59 5) 4:07 6) 4:07 7) 4:07 8) 4:07 9) 3:59 10) 4:07
Totalt: 40:15
2:a milen 
11) 4:05 12) 4:05 13) 3:57 14) 4:11 15) 4:17 16) 4:10 17) 4:18 18) 4:12 19) 4:09 20) 4:08
Totalt: 41:32
Sista biten
21) 3:56 21,1) 3:38-tempo
Sprang ni något lopp under gårdagen? Bara i Stockholmsregionen vet jag att det gick tre lopp igår

No related posts.

7 reaktion på “Personbästa under Kungsholmen runt!

  1. Zandra: Jag har faktiskt börjat snegla mot New York Marathon. Det vore väldigt häftigt att få vara med på den folkfesten men 1:23 är galet snabbt. Det vore verkligen en dröm att komma ner på de tiderna. Tobbe: Tack så jättemycket 🙂

  2. Satte mig spänt och kollade resultatlistan och förundrades när jag såg vilken tid de vann loppet på. Skrollade sakta ned i resultatlistan och mitt hopp ökade för varje namn som inte var ditt, började hoppas vid 1:25 och trycke än mer sakta fram namn för namn. Men icke ….. Nu är man besegrad även på halvmaran. Stort grattis jag vet hur sjukt snabbt Du spungit kanon… Nu är det bara ett rekord kvar, de ser ut att ryka snart och då är Du en riktig löpare.. Bra jobbat //Tommie

  3. Ang NYC marathon, lättare med 1.23 på halvmaran än 2.55 på maran iaf… Du väl med i lotteriet? Drar man nitlott 3 år i rad är man garanterad en plats det fjärde året. Jag ska mao springa NYC marathon 2013 🙂

  4. Tommie: Jag förstod att du skulle studera resultatlistan med största spänning. Har vi en deal att du gör en ny satsning mot maran om jag skulle slå din tid? Zandra: 1.23 är jäkligt snabbt. Men det vore ju en dröm att göra ner mot de tiderna och just kvala in i NYC marathon. Jag köpte en lott ett år men så missade jag att köpa nästa 🙁

  5. This is one of several reasons why I keep returning to this web site. This article is an abundance of ideas and I cannot wait to work on utilizing them. I like how it’s evident that you made a bunch of time and effort in searching. I never enjoy it when I study articles that are 500 words long but are incomplete in substance. It is like they just want to catch you in and they’re not really providing something first-rate. So thanks a lot!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *