Vilken underbar dag att springa långpass på

Igår var det som vanligt lånpass-söndag med Runnings Sweden. Redan innan passet började insåg jag att det skulle bli kalasväder. Jag valde linne och shorts kortare modell. Vilken dröm! Så där är man inte bortskämd med att springa här i Sverige den senaste tiden i alla fall. Skönt att äntligen slippa alla vinterlöparkläder
Kartritare Peter hade fixat en fantastiskt bansträckning dessutom. Vi sprang först längs med östra sidan av Brunnsviken, därefter tog vi en sväng inne i Stocksund och sen till sist sprang vi ett varv runt Edsviken också för att sedan bege oss tillbaka till Planet Fitness.
Jag valde att springa med mellangruppen som för dagen bestod av Gunnar, Therese, Maria, Alfred, Putte, Douglas och jag själv.
Det dröjde inte många kilometer innan det till och med blev för varmt för att springa i linne så då var det bar överkropp som gällde resten av passet för min del.
Efter typ 15 kilometer splittades den här mellangruppen upp i två mindre grupper, en lite snabbare och en lite långsammare. Jag, Putte och Gunnar utgjorde den lite snabbare gruppen.
Vi sprang och snackade och hade det allmänt trevligt längs med vattnet vid Edsviken.

Efter typ 3 mil började det att ta emot aningen för mig. Det var tungt att springa där i värmen. Man kunde nästan tro att man var utomlands och sprang. Jag hade bara med mig 4 småflaskor med vatten och det räckte inte alltför länge. Jag behöver väldigt mycket vätska sådana här dagar när det är så här varmt.
Vid Danderyds båtklubb sprang vi i alla fall in och fyllde på vätskereserverna. Hade vi inte gjort det hade jag nog inte tagit mig hem. Sista 8 km var riktigt tunga och jag fick verkligen jobba för att ta mig framåt. Även Gunnar och Putte var rätt slitna mot slutet, så alla var jäkligt glada men trötta när vi återigen kom tillbaka till Planet Fitness 38 km senare.
Totalt 38 km på 3 timmar och 19 minuter, vilket ger ett snitt på 5.20
Vilken underbar påsk det har varit. Lyckades till och med fixa min första pulsbandsbränna igår under passet 🙂

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *