Cykelmania

Den här påsken har verkligen varit kantad av cykling och åter cykling. Nu har jag fått in 4 cykelpass på lika många dagar. I onsdags körde jag ett kvalitetspass med klubben, i torsdags körde jag 15 mil på egen hand, igår var jag och Mirre iväg och drog iväg ett antal mil på färingsö och idag blev det ett underbart långpass med SCT i det fantastiska vädret.

Jag kan börja nämna något om gårdagens pass med Mirre då jag inte hann skriva något inlägg om det igår. Passet började väl kanske inte på bästa tänkbara sätt men det blev bra till slut. Det hela började med att Mirre lyckades dra sönder ventilen sin när hon skulle pumpa däcket. Då blev det slangbytarskola à la Alex. Förr eller senare kommer det att ske att man måste byta slang när man är ute och cyklar så det är lika bra att ha tränat på det innan.
När väl slangen var fixad bar det av mot Drottningholm. Jag var rätt sliten i benen så det blev ett rätt lugnt pass. Vi körde kanske 18 km innan vi stannade för en trevlig fika på en bensinmack. Därefter vände vi hemmåt för vi hade planer senare under kvällen. Totalt fick jag ihop 3 mil ute på Ekerö och 2 mil i transportsträcka ut och hem. Ett trevligt pass i lugnt snacktempo.
Dagens cykling däremot blev inte riktigt som jag hade tänkt mig när jag vaknade. Jag hade bestämmt att jag skulle cykla med min grupp som jag ska cykla vätternrundan med. Vi skulle samlas ute i Slagsta, så jag bestämde mig att ta tåget ut till Huddinge och sedan cykla därifrån eftersom jag hittar som en kratta på söder om söder. Hellre att cykla från Huddinge än att cykla från Karlberg.
Såklart var jag verkligen ute i sista sekund här i morse vilket ledde till att jag precis missade det tåg jag var tvungen att ta. Jag kom ner på perrongen, och sprang så gott jag kunde i cykelskorna för att hinna innan de stängde dörrarna, men hade inte marginalerna på min sida denna gång.

Det är jävligt frustrerande när man har planerat någonting men så missar man det av olika anledningar. Det var bara att hitta en ny gameplan för dagen. Jag visste att SCT cyklar på lördagar och den här dagen visade det sig att det skulle hålla till på Färingsö. Perfekt!

Jag tänkte att jag skulle möta upp de på Drottningholm men redan på Tranebergsbron av en slump fick jag syn på klubbkompisarna.

Från FRA delade vi in gruppen i två mindre grupper. Jag valde att cykla med den snabbare av dessa två grupper och vi skulle cykla i klunga bort till Färentuna slott som var ungefär 35 km.

Redan från början drog gruppen upp ett ordentligt tempo så jag fick kämpa för att hänga med. Släppte man en för stor lucka till framförvarandes cyklists bakhjul så fick man verkligen slita för att komma ikapp. Jag låg hela tiden på gränsen för hur snabbt jag kunde cykla men lyckades på något sätt hänga med klungan ändå bort till slottet. 35 km avverkades i ett rasande tempo, närmare bestämt på 59 minuter eller 35,6 km/h i snitt.

Därefter var det dags för 60/60 intervaller, dvs 60 sekunder hårt, 60 sekunder återhämtning. Detta gjorde vi i 15 km med lite längre vila var 5e kilometer. Totalt hade jag ett snitt på 31 km/h här inklusive vilan. Jag kände klart av det höga tempot som vi hade hållit tidagare så benen var rätt så möra. Det var nästan så att man mötte den där beryktade väggen återigen.

Efter intervallerna körde vi åter igen klungkörning i 35 km, men den här gången blev det aningen lugnare. Min klunga snittade typ 28-29 istället.

Sen var det dags för en välbehövlig fika på Äppelfabriken. En underbar liten pittoresk oas mitt ute på Färingsö. Här blir det garanterat fika fler gånger

På vägen hem hade vi olyckligtvis en liten klungkrasch. Som tur var rörde det sig inte om några högre hastigheter, men vi hade ändå två personer som gick omkull. Helt plötsligt skedde en rätt så tvär inbromsning av någon längre fram i ledet. Jag lyckades lyckligvis styra ut min cykel till höger om klungan men killen bredvid mig blev påkörd av bakomvarande cyklist. Det blev en del skrapsår och några skeva hjul, men alla kom helskinnade därifrån.
Det är lite läskigt när man tänker efter vad som skulle kunna hända vid sådana här klungkrascher i högre hastigheter. Även om att cykling i grupp är trevligt och socialt får man inte glömma bort att det även kan vara farligt. Man måste hela tiden vara beredd på att det oförutsedda kan inträffa. Hoppas jag slipper vara med i någon klungkrasch här framöver.
Totalt fick jag ihop 11 mils cykling under dagen och en fin cykelbränna.

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *