Atleten – En film om Abebe Bikila

Jag fick tips av några på en träning med Running Sweden om filmen Atleten som man som löpare bör se.

” En av idrottsvärldens mest fascinerande öden är Abebe Bikilas, etiopiern som i Rom 1960 vann OS-guld i maraton, barfota. Han var den förste afrikan att någonsin ta ett OS-guld. Innan Bikila hann kröna sin karriär med att delta i OS i München, fick den ett dramatiskt slut när han skadades svårt i en bilolycka. Men med hjälp av en makalös kampvilja tog han sig an nya och ytterst oväntade utmaningar. Vid Abebe Bikilas sida stod hela tiden hans svenske tränare Onni Niskanen. Filmen handlar om mod och beslutsamhet men också om ensamheten på toppen.”

När jag kommer tillbaka från Rom så är att se den här det första jag kommer att göra.

Se den du också!

No related posts.

0 reaktion på “Atleten – En film om Abebe Bikila

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *