Trappintervaller

Efter jobbet nu idag körde jag sista hårda passet innan Rom marathon. Jag ville ju inte missa bästa passet på hela veckan bara för att jag ska springa marathon i helgen. Passet jag pratar om är naturligtvis tisdagsintervallpasset med Running Sweden som jag oftast bara längtar till.

Vi inledde med 20 minuters uppvärmning och sedan den sedvanliga löpskolningen. Sen var det dags för en intervallserie som liknade en trappa eller en pyramid. Den här trappan bestod av 1,2,3,4,5,5,4,3,2,1-minuters intervaller med en minut vila mellan varje. Platsen för passet ägde rum längs med E4an på cykelbanan vilket innebär rätt så kuperat.

Jag och Emma

Jag gissade att jag skulle ha chans att hänga på snabbErik, Robban och Daryl (tror jag att han hette) på de kortare sträckorna och mycket riktigt så var fallet. Jag hängde på bra under första två intervallerna men sedan gled de bara längre och längre ifrån mig ju längre det blev. Under de längre intervallerna blev det att jag istället fick försöka hänga på Louise eftersom de tre grabbarna i täten hade jag inte en chans att hålla jämna steg med. Jag och Louise var desto mer jämna idag. Jag var kanske aningen starkare i början av intervallerna men när hon väl sprang förbi hade jag strora problem att hänga på. Jag tror att både jag och Louise gynnades av att vi hade varandra att kämpa emot idag.

Efter att vi hade passerat båda 5 minutersintervallerna kändes det psykologiskt mycket bättre. Det innebar att för varje intervall som vi avverkade bara blev kortare och kortare. Det var första passet på evigheter då man hade riktigt bra grepp under löpardojorna. Det var första gången på evigheter som all snö och is var borta och man hade fina asfalterade vägar att springa på.

Nedan är tempot för samtliga intervaller
1: 3:19
2: 3:29
3: 3:20
4: 3:36
5: 3:49
5: 3:57
4: 3:52
3: 3:46
2: 3:24
1: 3:08

Jag är supernöjd med detta intervallpass. Jag känner mig grymt taggad inför Rom marathon nu på söndag.

No related posts.

0 reaktion på “Trappintervaller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *