Testdag ute på Bosön

Jag blev upphämtad imorse strax efter nio i morse av Thomas och fina Miranda. Jag och Thomas skulle vara med på en testdag som Stockholm City Triathlon hade anordnat ute på Bosön. Miranda hade bestämt sig för att köra ett långpass löpning så hon hängde med ut på Lidingö för att sedan springa tillbaka hem.

Ett tiotal triathleter från klubben hade samlats och på schemat för dagen stod det några styrketester och därefter el grande finale i form av Coopers Test (3000 meter löpning).

I bilen dit diskuterade vi hur man skulle lägga upp taktiken inför dagen och framför allt inför coopers test. Vilken tid skulle man försöka att slå? Miranda hade för några år sedan gjort tiden 11.28 så den tiden ville jag så klart slå, men jag hade ingen aning vilken tid jag kunde vänta mig. Det är svårt när man aldrig har tagit tid på 3000 meter.

Jag har aldrig tidigare varit ute på Bosöns träningscenter men det var jäkligt häftigt. Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum så det befann sig flera duktiga idrottare på plats inom flera olika idrotter.

Vi delade in oss två och två så jag valde såklart att teama upp med Thomas. Det är perfekt att kämpa tillsammans med någon som är så pass jämn som jag och han är.

Styrketesterna bestod av armhävningar, Chins, Situps i form av brutalbänken och dips. Det visade sig att vi inte bara är jämna när det gäller löpningen utan vi var rätt jämnstarka också. Jag gjorde några fler armhävningar och chins men på situpsen och dipsen var vi slående lika.

Brutalbänken

För min del blev det 33 armhävningar 20 situps i brutalbänken, 11 dips och 8 chins.

Efter styrketesterna var det då dags att springa 3000 meter på bana. Utifrån den tiden man får kan man räkna ut vilken ens maximala syreupptagningsförmåga är, dvs ens VO2max. Dagen till ära hade jag även valt att inviga mina nya Hyperspeed-skor. Jag kände mig till och med nervös innan start.

Jag och Thomas startade tillsammans och jag tog täten direkt. Planen var att springa lungt och avslappnat första 5 varven, men det blev inte riktigt så. Första varvet (200 meter) avverkades på drygt 41 sekunder och till och med ledarna sa att vi skulle hålla igen en del 🙂

Här mer eller mindre flyger jag fram

Första kilometern avverkades på 3.37 och jag hade fått en lucka på ungefär 20 meter som mest ner till Thomas. Därefter började allt bli jobbigare och jobbigare. Benen kändes tunga och jag var inte alls på topp kände jag. Jag hade väl inte haft den bästa uppladdningen inför den här testdagen och jag var allmänt seg. Det kändes där ute på löparbanorna kan jag lova.

Trots att jag hade det jobbigt under andra kilometern avverkades den ändå på 3.46. Thomas hade knaprat in meter för meter och efter 11 varv av totalt 15 var han förbi. Jag försökte hänga på i några meter men sedan insåg jag att jag inte hade krafter för det. Han bara rann förbi mig och jag kunde ingenting göra. Han var den starkaste av oss idag. Jag nådde inte riktigt min maxkapacitet för dagen tror jag men jag avslutade ändå sista kilometern på 3.48.

Totalt sprang jag in på 11.12 och var ändå rätt så nöjd med den tiden. Jäklar vad jobbigt det är att springa 3000 meter.

Nästa gång det är dags för tester är i april. Då hoppas jag att man har förbättrat de här resultaten en del.

No related posts.

6 reaktion på “Testdag ute på Bosön

  1. Fan Alex, jag tycker att det var askul igår. Blev ju till och med tvungen att jogga en sväng när jag kom hem. Det ska bli riktigt intressant att se hur vi utvecklats fram till 26:e april.

  2. Thomas: Det var verkligen asroligt. Jag såg att du hade varit ute och joggat när du kom hem. Bra jobbat. Det ska bli jätteskoj att se hur mycket man utvecklas till dess. Du var grymt stark där under löpningen måste jag sägaRoxen: Tack mannen. Med lite träning så kommer du klara flera chins. Det går fort när man väl kommer in i det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *