”Vem är du, och vad har du gjort med Alexander?”

Ibland undrar jag om jag är den tröttaste människan på morgonen i hela Sverige. Jag gillar verkligen att sova, och jag är en mästare på att snooza på morgonen. Bara tio minuter till … ZzZzZ…..  Även om jag har bestämt mig för att gå upp en viss tid en dag så är det som om min hjärna ständigt försöker övertala mig om att skjuta fram den tiden när jag vaknar, och oftast blir det att jag ligger kvar i sängen.

Nytt år innebär nya möjligheter, så första dagen nu efter semestern hade jag bestämt mig för att gå upp tidigt för att köra lite simning innan jobbet.

Klockan ringde 05.40 och genast försökte min hjärna övertala mig om jag skulle tjäna på att ligga kvar i sängen. För en sekund kände jag precis likadant men sen kom jag på mig själv vad jag återigen höll på att göra. Hade jag legat kvar där i sängen hade det fortfarande ändå varit samma gamla visa. Istället tvingade jag mig upp ur sängen och fick på mig lite kläder.

Tidigt tidigt 

När man väl var uppe ur den varma sängen var det inga som helst problem. Jag drog i mig lite frukost och sen bar det av mot Vasalundshallen i solna. Istället för att ta bussen bestämde jag mig för att promenera dit istället. Promenaden var riktigt uppiggande och härlig. Varför har ingen berättat för mig att det är så här härligt att promenera på morgonen för? Det måste jag göra flera gånger.

Simhallen var rätt så tom så jag fick en egen bana där jag ostört kunde ligga och simma. Jag körde 5×500 meter (varannan endast frisim och varannan blandade jag fritt, rygg, och bröst) samt 100 meter avbad på ungefär 50 minuter. Det var ett rätt så lugnt pass med bra tilltagen vila emellan seten.

När jag berättade för folk som känner till min morgontrötthet frågade de ”Vem är du, och vad har du gjort med Alexander? Alla vara förvånade och nästan chockade. Men det verkar som att det går om man bara vill.

Det var väldigt skönt  att inleda dagen på det här sättet. Imorgon ska jag undvika att återigen snooza bort halva morgonen och förhoppningsvis även promenera till jobbet. Jag kanske inte alls är Sveriges tröttaste morgonmänniska när allt kommer omkring. It’s all in your head.

Efter jobbet bar det av till Sats Odenplan för pass nummer två under dagen. Jag och Johannes körde vårt kettelbellpass. Jag vet inte varför vi kallar passet för Kettelbellspasset för passet innehåller bara  2 kettelbellsövningar. Utöver det körde vi armhävningar på stepuppbräda, plankan på sidan med vridning, ryggresningar med vikt, bollövningen mot ribbstol och situps från helevetet.

Det var ett galet jobbigt pass idag. På senare tid har passen varit lite loja men idag var det bättre fart på oss. Vi peppade varandra och utmanade oss själva med tunga vikter på kettelbellsövningarna. Det är så här jag vill att alla corepass ska vara. Det känns som om de ger så otroligt mycket mer.

Dagen avslutades med bastu i säkert en timme efteråt. Jag hittade en person vars kompis hade kört Ironman Hawaii för några år sedan så vi satt där och pratade om allt som hörde triathlon till.

Härlig start på det nya året

No related posts.

0 reaktion på “”Vem är du, och vad har du gjort med Alexander?”

  1. Skönt att du har börjat jobba bort morgontröttheten… Har själv gjort samma resa för ett par år sen, från att snooza MINST en halvtimme varje morgon till att numera ha ett jobb där jag börjar 06.30 och går upp två timmar tidigare…som sagt, det går om man vill… 🙂

  2. När jag läste din blogg blev jag själv inspirerad av din målmedvetenhet. Jag känner att jag också vill ta bättre vara på min egen tid och göra något vettig. Ditt inlägg inspirerade mig idag att ta en härlig promenad på söder. Jag håller med dig om att nytt år innebär nya möjligheter.

  3. Miranda: Haha, jag var ju tvungen att ha bevis, annars hade jag ju kunnat hitta på den där storyn 🙂 Helena: Det går verkligen om man vill. Jag har insett nu att jag bara blir tröttare i längden av att snooza. Fast fortfarande kan jag känna att det är himla skönt att bara ligga kvar i sängen 🙂 Eva: Vad glad jag blir av din kommentar att jag inspirerade dig till en promenad. Fortsätt så. Skönt att höra att du också vill ta vara bättre på din egen tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *