Mitt träningsupplägg inför kommande säsong

Jag skrev ett inlägg för några veckor sedan om att jag hade träffat min vän Micke och diskuterade hur jag skulle lägga upp min träning inför den kommande säsongen. Triathleten Odda frågade då om jag inte kunde presentera upplägget här på bloggen för att ge andra inspiration, och visst kan jag det.

Mitt stora mål inför nästa år kommer återigen att vara Järnmannen i Kalmar. Självklart vill jag förbättra min tid från i år. Nedan ser ni en liten sammanställning över hur många minuter jag var efter eliten samt en uträkning vad det innebär procentmässigt.

Simning: Min tid: 61 minuter, Bästa simtid i Kalmar i år: 51 minuter, Differens: 10 minuter. % efter eliten: 10/51 = 20 %

Cykling: Min tid: 5 timmar 10 minuter, Bästa cykeltid i Kalmar i år: 4 timmar 32 minuter, Differens: 38 minuter, % efter eliten: 38/272 = 14 %

Löpning: Min tid: 3 timmar 55 minuter, Bästa löptid i Kalmar i år: 2 timmar 58 minuter, Differens: 57 minuter, % efter eliten: 57/178 = 32 %

Här ser man klart och tydligt att löpningen är min sämsta gren och därför har jag beslutat att lägga mest fokus på det den närmaste tiden. Det är där jag har mest att vinna tidsmässigt. Sen så är tydligen min bästa gren cyklingen om man ser till procenttalen trots att jag tidigare har tävlingssimmat.

Så här har jag funderat på att lägga upp min träning inför kommande säsong.
Simning: 1-2 pass i veckan för att underhålla simningen. Här har jag inte så mycket att tjäna tidsmässigt så om jag känner att jag inte hinner med all träning i veckan så blir det nog simpassen som ryker.
Spinning: 1-2 pass i veckan även här för att inte tappa cyklingen helt
Löpning: 5 pass i veckan ( 1 långpass, 2 kvalitetspass samt 2 pass på ungefär en timme som är tänkt ska vara progressiva, det vill säga att börja långsamt och öka mot slutet)
Styrketräning: 1 pass i veckan med bra core-övningar

Jag undrar själv hur jag ska få ihop allt det här men på något sätt borde det gå

No related posts.

0 reaktion på “Mitt träningsupplägg inför kommande säsong

  1. Kolla in vår hemsida eller blogg (I bloggen kan du se alla erbjudande), prisgaranti på hälsokost & Sport Nutrition! Beställ idag, skickas imorgon!MvhNutrixpress.seNutrixpress.blogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *