Det har hänt en del sen förra året…

…framför allt när det kommer till min utveckling inom löpningen. Förra året hade jag som personbästa 46.37 på milen, en tid som jag då gjorde på premiärmilen. Jag var såklart helt färdig efter det loppet och hade inte kunnat ta ut mig mer än vad jag gjorde.

Igår insåg jag hur långt jag faktiskt kommit sen dess. Jag begav mig ut i regnet för att springa en lugn och behaglig ”easy run” runt Kungsholmen. Det är en av mina favoritstandardrundor jag springer när passet är runt 10-12 km. Oftast brukar jag inte vara något större fan av att springa när det regnar men igår var det hur skönt som helst.

Jag sprang på i rätt så lugnt tempo. Konditionsmässigt var det inte alls så ansträngande men jag hade lite småkänningar i knä, höftböjarna och i benhinnorna. När jag passerade Sats vid Stadshagen efter någon kilometer så sprang jag på Johannes från jobbet av en slump. Vi utbytte några ord innan jag återigen fortsatte min löprunda. Jag sprang endast på känsla det här passet. Jag hade med min Garmin men jag tittade aldrig på den under passet.

Det var efter passet som jag faktiskt förstod att jag har haft en rätt grym utvecklingskurva från förra året. Klockan visade 10 km på 45:30 (snitt 4:33/km), dvs snabbare än mitt personbästa från förra säsongen. Konditionsmässigt kände jag mig nästan helt oberörd men jag var ändå rätt seg i benen. Pulsen hade legat i snitt på 155 slag per minut. Det är ju helt stört vilken skillnad det är nu jämfört med förra året. Det här var inte i närheten av någon maxning utan mer som ett sista lugnt pass inför söndag.
     
Så här fint väder var det inte riktigt igår men samma glädje infann sig i alla fall 

No related posts.

0 reaktion på “Det har hänt en del sen förra året…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *