Långt ifrån mina uppsatta intervalltider…

Den här vecka är som sagt Hässelbyloppsveckan. Därför har jag endast två löppass inplanerade inför söndag denna vecka. Jag körde intervaller igår och imorgon har jag en mil att springa i lugnt tempo.
Gårdagens pass inleddes med att jag joggade bort till Kristinebergs IP i vanlig ordning. När jag har intervaller på schemat kör jag de helst på bana. Man kan jämföra tiderna mellan olika pass på ett bättre sätt och man ser exakt hur långt man har kvar av varje intervall. Det gillar jag!

Jag hade känt mig rätt stel i kroppen hela dagen och hade inga större förhoppningar om att det skulle gå jättesnabbt igår.

Huvudserien bestod av 5×200 och tidsmålet låg på runt 40 s (vila 45 s), 3×1000 @ 4:15/4:00/3:45 (vila 60 s), 5×200 på runt 40 s igen.

Jag började med att dra av de första 5 tvåhundringarna i väldigt bra tempo i förhållande till de uppsatta rikttiderna.
1) 34.09 s (2:50-tempo)
2) 35.09 s (2:55-tempo)
3) 35.12 s (2:56-tempo)
4) 33.41 s (2:47-tempo)
5) 36.16 s (3:01-tempo)

Efter tvåhundringarna började jag prata med en annan löpare som också körde intervaller. Han körde fyrahundringar så jag tänkte att jag inte hade en chans att haka på honom. Vi startade samtidigt och jag la mig jämnsides med honom. Det kändes bra i kroppen så efter ett tag bestämde jag mig för att dra ifrån han några meter. Han kom aldrig ikapp sen.

Jag kollade inte ner på klockan under tiden jag sprang men jag kände att det där gick alldeles för fort för att vara 4:15-fart. Saktade ner farten sista 300 meterna för att inte ta ut mig fullständigt. När klockan pep och jag kikade ner på vad kilometern hade gått på blev jag jäkligt förvånad. 3:40 visade klockan! Kunde det verkligen vara möjligt? Nästa tusing gick till och med ännu snabbare än den första. Den avverkades på 3:30.

Under sista intervallen kände jag rejält av de två snabba tusingarna innan. Jag sprang på rätt så bra även denna intervall men det kändes ändå som att lungorna inte ville ta in maximalt med luft. Det är jobbigt och jag ville bara stanna men manade på mig själv att det var det sista som jag fick göra. De avslutande tusen meterna sprang jag in på 3:38. Visserligen sämre än intervallen innan men ändå 7 sekunder under den tid som Micke satt upp som riktvärde.

Man är ju inte världens snyggaste under ett intervallpass

Passet avslutas med 5×200 på tiderna nedan och en lugn jogg hem därefter.

1) 33.56 s (2:48-tempo)
2) 36.57 s (3:03-tempo)
3) 34.23 s (2:51-tempo)
4) 36.86 s (3:04-tempo)
5) 36.24 s (3:01-tempo)

Är det någon mer som hade tänkt springa Hässelbyloppet? Vad siktar ni på för tid?

No related posts.

0 reaktion på “Långt ifrån mina uppsatta intervalltider…

  1. Odda: Tack mannen. Jag hoppas att farten kommer finnas där på söndag och framför allt att jag orkar 10 km i sub 4-tempo. Lina: På söndag smäller det 🙂 Då jäklar är det nytt personbästa för oss eller hur 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *