Förra veckan…

Även om jag inte har skrivit något inlägg om förra veckans löpträning så körde jag ändå 3 löppass. Jag har bara inte hunnit med att uppdatera bloggen med det eftersom det har varit inplanerade saker varje kväll varje i flera dagar. Det har varit allt från 30-års fest till grabbmiddag med några polare från universitetestiden.

I onsdags mötte jag iaf upp Thomas, Paula och Miranda i sumpan för lugn jogg runt lötsjön och råstasjön. De hade redan sprungit 8 km innan jag mötte upp de. Vi sprang i lugnt 5:30-tempo och det var riktigt behagligt. Det kändes bra i kroppen ändå med tanke på att jag sprang Lidingöloppet så sent som i lördags. På slutet körde jag och Thomas några riktigta fartökningar. Det var riktigt snabbt men ändå rätt så kontrollerat. När jag kollade ner på klockan såg jag att jag för en liten stund till och med låg och körde på i 3:15-tempo!!!. Totalt blev det 1 mil på ungefär 55 min.

Gänget

I torsdags körde jag intervaller på egen hand sent på kvällen. Vi hade en grej med jobbet efter arbetstid så jag kom inte hem förrän runt halv tio. Funderade på om jag då skulle skippa kvällens intervallpass men jag kände att jag inte kunde skippa bägge intervallpasens denna vecka. Begav mig ut med långtights, långärmad funktionströja, mössa och vantar. Det var verkligen länge sedan som jag hade så här mycket kläder på mig under en löprunda. Sprang bort till Krillans IP som uppvärmning och sattesedan  igång med intervallerna. Passet bestod av 6 tusingar  2x(3×1000 @ 4:15/4:00/3:45) med 60 s mellan varje km och en extra minut efter setet. De första tre sprang jag på 4:13/3:59/3:48. Därefter sprang jag de sista tre på 4:12/4:00/3:49. Härligt komponerat pass av Micke, men jag kände mig rätt trött i benen speciellt på tredje och sista intervallen.

I lördags körde jag ytterligare ett lugnt löppass. Denna gång runt brunnsviken och totalt 12 kilometer. Lugnt skönt tempo. Hela runda tog runt en timme att springa, snitt 5-minuterstempo med andra ord.

Hässelbyloppet närmar sig med stormsteg. Börjar nästan känna mig nervös redan nu. 

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *