Spinningpulse på Sats Sumpan

Den här dagen hade jag bokat en spinningdate med min polare Piotr (also known as P) på Sats i Sumpan. Passet som vi skulle köra var SpinningPulse. Man cyklar då med ett pulsband under passet och ser hela tiden på en skärm hur man ligger till pulsmässigt. Man ser både antal slag per minut och hur många procent av maxpulsen man har för tillfället. 
Piotr
Jag gillar verkligen den här typen av spinning för att man just hela tiden ser hur man ligger till. Under vanliga spinningklasser kan det vara lätt att fuska då man inte alls ser resultatet av ansträningen. 
Det första jag ser när jag kommer in i spinningsalen är ett välbekant ansikte. Där sitter Lina och är lika glad som alltid. Vi småsnackar lite innan passet och hör bland annat vad den andra har för nummer på pulsbandet så att vi kan följa varandra på skärmen där allas pulser står angivna
.
Alltid lika glada Lina

Jag trampade på som bara den och försökte ligga i rätt pulszon hela tiden. Jag höll hela tiden koll hur Piotr och Lina låg till pulsmässig och jag såg det hela även lite som en intern tävling utan att de visste om det. Jag ville hela tiden ligga på högst procent av maxpulsen av oss tre. Passet som helhet var okej, men ingen favorit. Inte lika grymt som spinning-Mias pass brukar vara. Instruktören var rätt duktig, men ibland tyckte jag att hon hade kunnat peppa oss ännu mer.

Tränar på att ligga i tempoställning 

Efter passet övertalade jag mina två vänner att direkt köra 10 minuter på löpbandet. Det är ju perfekt triathlonträning att köra löpning direkt efter cyklingen. Ett frö kanske är sått inför en kommande triathlonkarriär för de båda, vem vet? 🙂

Efter Linas och Piotrs första brickpass någonsin. Är det två blivande triathleter vi ser måntro? 

Jag sprang tio minuter på löpbandet i en hastighet på 15 km/h (dvs. 4-minuterstempo/km). Det var en rätt lätt känsla ändå som infann sig måste jag säga. Jag kunde kolla lite på tv och det kändes rätt så kontrollerat. Så har jag aldrig känt tidigare i de här hastigheterna. Alla intervaller som jag kört kanske har gett resultat ändå.

Är det någon som har ett favoritspinningpass på SATS eller kanske en favoritinstruktör? Alla tips uppskattas! 

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *