Jag ska bli stark.

Jag har i princip bara tränat konditionsträning det senaste året när jag har tränat, men nu inför nästa år har jag bestämt mig för att köra kompletterande styrka också. Jag kommer främst köra core-övningar och funktionell styrketräning för att bli en ännu bättre löpare och triathlet. Jag måste få in det som en naturlig del av min träning på något sätt. Hur ska jag hinna med all den här träningen nu under försäsongsträningen egentligen?

Dags att bli stark!

Tog sällskap med Johannes efter jobbet och begav oss till SATS Odenplan för ett pass som vi valde att kalla Arnold-passet (så klart uppkallat efter Terminator-Arnold). Alla övningar körde vi så många reps som vi orkade. Vi körde kettlebells med rak uppsving, armhävningar med en hand på stepbräda och den andra i marken och efter varje armhävning alternerade vi hand, en annan övning med kettlebells där vi lyfte den så nära kroppen tills vi höll den i raka armar ovanför huvudet och en armhävningsliknande övning. Detta gjorde vi utan vila mellan varje moment och dessutom körde vi 4 set av detta.

Sen körde jag och Johannes plankantävling, plankan på pilatesboll, ryggresningar och situps. Även detta utan vila emellan och 4 set totalt. Sen var vi klara med passet. Låter kanske inte så jättejobbigt men jag var helt slut efteråt.

Efter passet blev det en skön och avkopplande bastu, helt klart det bästa med hela passet enligt mig 🙂

No related posts.

0 reaktion på “Jag ska bli stark.

  1. Plankantävlingen var inte i närheten av bastun efteråt. Det gick jäkligt bra för IronmanAlex om jag inte missminner mig. Han höll ut riktigt länge och såg hela tiden stark ut. Vi får öva mycket på plankan nu i år, faan va starka vi kommer att bli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *