Planer för resten av säsongen

Järnmannen har ju varit ett sånt stort mål för mig och min träning i flera månader, så därför kände jag innan Kalmar att jag var osäker på om jag skulle lyckas ladda om mentalt till några fler lopp under hösten. Jag kanske skulle vara helt less på allt som hade med träning att göra efter tävlingen. Hade jag känt på det viset direkt efter Kalmar så hade jag nog avslutat tävlingssäsongen redan där och då. Men jag kände nästan omgående att jag ville ha mer! Jag ville utmana mig själv ytterligare för att se hur bra jag kunde bli. Jag vet inte om jag konditionsmässigt någonsin varit i sådan god form som jag är i nu. Jag ville fortsätta att slå PB! Hittills i år har jag ställt upp i 10 tävlingar och det har blivit personbästa i samtliga lopp.

Hur snabb kan man bli egentligen?

Jag har några tävlingar kvar som jag känner att jag vill genomföra innan den här säsongen är över.

Det lopp som jag kommer att satsa mest emot är Hässelbyloppet. Jag har hela mitt liv drömt om att det skulle vara jäkligt coolt att springa under 40 minuter på milen. Det har dock mer eller mindre känts som en omöjlighet och kanske mer bara en utopi att nå dit en dag. Jag har sett upp till folk som gjort sub 40 på milen och har betraktat de som supermänniskor nästan.
Den här säsongen har jag lagt betydligt mer fokus på löpningen och det har verkligen gett resultat. Efter att ha gjort 42:30 på kvantumloppet i våras väcktes tankarna om det magiska 40-strecket och att för första gången någonsin så kändes det faktiskt inte helt omöjligt. 
Sub 40 inom en snar framtid?
De lopp som jag har planerat in nu till hösten är dessa:      
14:e augusti – Midnattsloppet
10 km löpning på söders gator. Har sprungit det här loppet 4 gånger tidigare och det är en riktigt folkfest. Det känns inte som någon PB-bana på grund av alla backar, men här spelar det ingen roll vad jag får för tid. Det enda som spelar roll är att jag så gärna skulle vilja spöa brorsan. Han knäckte mig totalt sist vi sprang Midnattsloppet tillsammans och den här gången vill jag ha revansch. Det kommer bli en kamp av episka mått. Hoppas bara att jag blir av med mitt halsont till dess.

21:a augusti – Favoritens triathlon

Sprintdistans, det vill säga: 750 meter simning, 20 km cykling, 5 km löpning i Åkersberga. Får se om jag överlever en sprintdistans i triathlon. Det är ju jobbigt med kortdistans måste jag säga 🙂 Den här tävlingen utgör även klubbmästerskap för oss triathleter i Stockholm City Triathlon.
29:e augusti – AXA Stockholm Triathlon
Olympisk distans, det vill säga: 1500 meter simning, 40 km cykling, 10 km löpning. Kul att köra en triathlontävling på hemmaplan. Hoppas på att det är många man känner som kommer och hejar.

11:e september – Stockholm halvmarathon
21,1 km på Stockholms fantastiska gator. Jag sprang det här loppet 2008 på tiden 1:47:47. Då hade jag aldrig innan start sprungit längre än 15 km i ett sträck. Hoppas på att kunna persa för andra gången på halvmaradistansen i år, dvs under 1:34:22.

25:e september – Lidingöloppet
30 km terräng ute på Lidingö. Är det sista loppet innan jag har genomfört två stycken svenska klassiker. Har inga som helst ambitioner att maxa på det här loppet efter som det bara är två veckor innan mitt stora mål för hösten, dvs Hässelbyloppet. Hoppas ändå kunna slå min tid från förra gången jag sprang. Det skiljer faktiskt bara 91 sekunder mellan min tid på Lidingöloppet (30 km) från 2008 jämfört med min tid på Stockholm marathon (42,2 km) från 2010. Helt sjukt när man tänker efter.

10:e oktober – Hässelbyloppet
10 km ute i Hässelby. Stora målet för hösten. Hoppas verkligen kunna göra sub 40 denna dag. Det är en väldigt flack bana så förutsättningarna är goda iaf. Jag vill verkligen under 40!

16:e oktober – Tjurruset
10 km i den värsta terräng du kan tänka dig. Inga som helst ambitioner på någon tid. Bara roligt lopp att genomföra. Dessutom hade jag och Miranda ett vad inför Stockholm marathon där den som kom sist av oss två skulle tvingas springa just Tjurruset iförd badmössa, armpuffar och en stilig badanka. Tack och lov för att jag vann det vadet. Hennes utstyrsel vill jag inte missa för någonting i världen.

Bild från förra årets upplaga av Tjurruset
Har du några tävlingar inplanerade på hösten?

No related posts.

0 reaktion på “Planer för resten av säsongen

  1. Åh tjurruset fyfan. Men jag bangar inte. Ska anmäla mig.. Ser också fram emot Hässelbyloppet och ditt chockerade face när jag sprintar om dig på upploppet 😉

  2. Jag ser verkligen fram emot att se dig under tjurruset. Oj vad jag kommer skratta. Om du nu är så säker på att du ska sprinta om mig på Hässelbyloppet, vågar du ingå ytterligare ett vad då? Det gick ju bra sist du och jag slog vad 🙂 Förnedringspris återigen?

  3. Hmm.. jag vill ha 1 min handikapp. Vågar du? Är det mindre än 60 sek mellan våra tider vinner jag.Om jag förlorar så lovar jag att köra med full mundering, dvs även en sån där ring med anka på – på Tjurruset.Om du förlorar så ska du också ställa upp med badmössa och armpuffar..Deal or no deal?

  4. Varför behöver du handicap om du ändå tror att du sprintar förbi mig på upploppet 🙂 ? Det känns inte som om ditt straff står i relation till mitt straff. Steget från att ha armpuffar,badmössa och badanka till att ytterligare ha en ring runt magen känns inte särskilt stort, medan steget från att inte ha någon av den där fåniga utstyrseln på sig till att också tvingas skämma ut sig känns mycket större.No deal!

  5. Miranda: Du är en fegis som måste ha massa handicap och så. Spela inte ut genuskortet ännu en gång :)Alexander Abrahamsson: Riktigt imponerade att du gör under 40 på milen. Jag vill också vara där 🙂 Jag såg också alltid upp till folk som hade gjort en Ironman. Sen en dag så bara bestämde jag mig för att jag också skulle genomföra en. Du skrev ju tidigare att du drömmer om att genomföra en Ironman. Jag tror att det bara är att bestämma sig i ett sånt läge. Hur är du på att simma och cykla?

  6. Cicci och jag är anmälda till Kistaloppet och så är jag anmäld till Hässelbyloppet, ses kanske då (om du orkar vänta vid mål en stund vill säga) 🙂

  7. Lukas: Var roligt att ni är anmälda till Kistaloppet. Hoppas det går bra för er där och hoppas du gör en kanontid på Hässelbyloppet. Vad siktar du på? Klart jag orkar vänta vid mållinjen för att se dig springa imål 🙂 Suzan: Så klart att det kommer finnas bildbevis på Mirandas förnedringsoutfit 🙂 Du får jättegärna komma och heja på oss live också. Jag tycker att Miranda behöver så många som möjligt på plats som kan garva åt henne 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *