Cykel, vattenskidor, bad och motorbåt. Allt på samma dag

Min kollega Jocke hade frågat om jag var sugen på att komma ut till hans place i Åkersberga för att köra lite vattenskidor, bada och så. Det passade perfekt i min planering eftersom jag ändå hade tänkt att bara ta det lugnt denna dag. 

Visserligen blev det inte helt träningsfritt eftersom jag bestämde mig för att cykla ut dit. Dels gillar jag inte alls att åka roslagsbanan eftersom den är så himla seg. Sen kände jag att det kan vara skojigt att lära sig hitta på ställen där man för tillfället inte har så bra koll.

Vem behöver SL-kort när man har en Merida?

Jag cyklade förbi universitet, Bergshamra, Danderyd, Enebyberg och kom till Täby utan större problem. Från Täby bort till Åkersberga hade jag dessvärre större problem att hitta. Jag följde några cykelskyltar där det stod mot Åkersberga, men på något ställe måste jag ha åkt fel. Först innan Viggbyholm kom jag in på en terrängstig med stora rötter och stenar. Inte direkt optimalt med en tempocykel så jag fick snällt stiga av cykeln och gå.
Sen innan jag kom bort till Arninge var jag tvungen att passera en grusväg som säkert sträckte sig runt 2 km. Inte heller optimalt. Efter det var det dock bara att svänga in på väg 274 mot Vaxholm för att därefter vika av mot Svinninge/Åkersberga. Med tanke på omständigheterna tyckte jag att det ändå gick helt okej att ta sig ut till Åkersberga.

Totalt blev det ca 4 mils cykling på 1 h 26 min, snitt: 28 km/h, puls:(121/154)

Jag hade inte varit hemma hos Jocke i mer än en halvtimme innan vi bestämde oss för att åka ut med båten och prova vattenskidorna. Jag har aldrig tidigare åkt vattenskidor så jag kände att det skulle bli riktigt roligt att äntligen få testa

Förväntansfull inför premiärturen på vattenskidor

Det var svårt i början att komma upp på skidorna, men efter ett tag så blev jag aningen bättre och klarade av att ta mig upp ståendes i alla fall. 

Efter att ha varit i det kalla vattnet ett tag var det riktigt skönt att lägga sig på däck och sola. Måste försöka jämna ut min cykelbränna på något sätt. På vägen hem fick jag den stora äran att köra båten. Jocke uppskattade dock inte att jag gasade på alltför mycket när vi närmade oss deras båtplats, men annars gick det bra.

Åkersbergavistelsen avslutades med en sjysst middag på balkongen i det fantastiska vädret. Vi grillade flintastek och åt potatis till. Bra avslutning på en mycket trevlig dag. 

 
Det var en riktigt härlig ”vilodag” det här

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *