Visingsö Warriors

Denna helg tillbringade jag på härliga Visingsö på ett löparäventyr som jag sent kommer att glömma.

Jag och ett glatt löpargäng hade blivit inbjudna av Suss för en träningshelg på Visingsö. Syftet med denna helg var att umgås med likasinniga, springa samt utbyta idéer om hur Persgården (gården som Susanne har köpt på Visingsö) ska kunna bli Sveriges hälso- och träningsmecka.  

Lördagen inleddes tidigt med att jag möter upp Magnus, Thomas och Kalle i Årstaberg för gemensam avfärd ner mot Gränna. Samling redan 07.30 så jag är riktigt trött i vanlig ordning.

 
Magnus
Thomas
 
Kalle

Det blir mycket snack om träning och främst då om triathlon i bilen ner eftersom det visar sig att Magnus är gammal triathlet. Jag försöker ta till mig så mycket kunskap som det bara går. Även Thomas är idel öra eftersom han har planerat att köra Stockholm triathlon nu i höst. Det är väldigt lärorikt att ta del av Magnus alla erfarenheter och historier.

Planen för dagen är att vi först ska bege oss ner till Gränna för att där möta upp Suss. Därefter åka ner till Jönköping, för att sedan springa tillbaka till Gränna. Det är ungefär 4 mil däremellan, men vi har planer på att köra ett ultramarathon (dvs en sträcka som är längre än ett marathon (42195 meter)) så vi skulle springa på Visingsö också för att få ihop de sista kilometerna.

Suss

När vi närmar oss Gränna öppnar sig sig himmeln och vi börjar fundera på om det kommer vara så här under hela löpturen mellan Jönköping och Gränna. Trots detta så infanner sig ändå en Ähh det löser sig-mentalitet bland oss.

Framme i Gränna tar vi en morgonfika. Vi möter upp Miranda, Lina, Paula och Tobbe på fiket. Även Suss ansluter efter att vi fått i oss lite kaffe och en morgonmacka.

Mirre
 
Lina
Tobbe och Paula

Vi kör därefter den väg till Jönköping som vi senare kommer att springa tillbaka. På denna sträcka är det många nedförsbackar, dock innebär det ju uppförsbackar för oss när vi ska springa tillbaka. Jag känner igen delar av sträckan eftersom det är samma väg som man cyklar under Vätternrundan. 

Vi startar löpturen i centrala Jönköping och springer inledningsvis längs vattnet. Riktig härlig miljö som vi springer i. Skönt att komma i från Stockholm för ett tag. 

Innan vi beger oss av på vårt löparäventyr
Här lämnar vi Jönköping

Efter ungefär 7 km öppnar sig himelen och regnet bara vräker ner. För min del känns det dock riktigt skönt och svalkande. Sen känns det lite tuffare och coolare att vara ute och springa när regnet bara öser ner. 

Efter 15 km kommer vi till Kaxholmen där det är bestämt att vi ska ha lunchpaus. Jag inhandlar en baguette, två bananer och lite russin på den lokala ICA-butiken. Perfekt med lunch eftersom min mage har kurrat nu ett tag.

Lunch

Efter lunchen fortsätter vi vår färd mot Gränna. Vi springer i samlad trupp längs vägen och pratar om allt mellan himmel och jord. Med oss på den här färden har vi även Tobias Eklund som kör följebilen och agerar proffsfotograf. Han stannar oftast bilen några hundra meter framför oss och sen sprintar fram och tillbaka för att ta kort på denna fantastiska löpupplevelse. Det är till stor del hans bilder som jag har använt mig utav i det här inlägget

Till och med Jönköpingsposten har hört talas om detta löpäventyr så vid ett ställe står de också längs vägen och tar kort på oss när vi springer förbi. Man känner sig nästan som en världskändis av något slag, vilket är lite ovanligt.

Nu har man varit med på bild i Jönköpings Posten också 🙂

Jag känner mig väldigt stark idag så vid några av de tyngsta backarna så utmanar jag såklart Miranda på backintervaller och ”försten upp!”. Det är skoj att hon aldrig bangar på en utmaning. De andra i gruppen måste nog ha tyckt att vi är lite knäppa när vi sprintar upp för de branta backarna.

Efter runt 28 km anländer vi till nästa stopp i Ölmstad. Här blir det toabesök, kaffe, glass och en välbehövlig vila efter backintervallerna.

 Fika i Ölmstad

Vi lämnar Ölmstad för att fortsätta färden mot Gränna. Första biten efter ett stopp tycker jag alltid är jättejobbig men det brukar gå över efter ett tag. Det är ungefär 10 km bort till Gränna. Tiden går väldigt fort eftersom det är ett sånt fantastiskt gäng som jag springer med. Vi pratar, skuttar framför kameran, tävlar och bara njuter av livet. Jag hinner knappt fundera innan vi befinner oss Gränna. 

 

När vi väl är framme i Gränna visar våra GPS-klockor ungefär 38 km. Vi beger oss till färjeläget för att ta färjan över till Visingsö. Målet med resan är som sagt Susannes nyinköpta gård på Persgården.

Väl på färjan

På härliga skogsstigar på Visingsö beger vi oss mot just Persgården. Efter att totalt har avverkat ett marathon så når vi då denna underbara gård. Där bjuds det på nyttiga och goda snacksbitar samt äppelmust. Riktigt smaskigt!

Framme på Visingsö
Hälsosnacks och äppelmust från Visingsö
Idylliska Persgården

Det är en del löpare i gruppen som aldrig har kört någon ultradistans innan (dvs längre än ett marathon) så vi bestämmer oss för att avverka ytterligare några kilometer till så att vi i alla fall skulle komma upp i 45 km. För mig blev detta min tredje Ultra någonsin. (Kungsholmens alla gator samt Hornstull-Järna har jag ju kört innan) 

Löpäventyret avklarat

Totalt: 45 km, 4 timmar 21 minuter (rasterna ej inräknade), snitt: 5:48 min/km 
Efter löpningen går några och badar men jag tar istället en varm och välbehövlig dusch. 

Hela gänget

Kvällen avslutas med att vi grillar vi på stranden och skålar i skumpa för den finfina prestationen. Hur mysigt som helst!

Söndagen bjöd på en härlig cykeltur runt Visingsö. Det är bara så himla fint på Visingsö måste jag säga. Därefter bar det hemåt mot Stockholm. Jag sov i princip hela resan. Det har varit många upplevelser och nya intryck under denna fantastiska helg.

Det var en riktigt rolig helg som jag kommer att ta med mig många fina minnen och upplevelser ifrån. Tack alla ni som var med och gjorde det så bra och tack framförallt till Suss som gjorde allt det här möjligt. Detta äventyr var en start på vad som komma skall ute på Visingsö. Tanken är att fler och större löparäventyr kommer att äga rum på Persgården! Jag känner mig hedrad som har fått vara med på detta första äventyr.

 

Hoppas det blir fler träningsläger på Persgården inom en snar framtid

No related posts.

En reaktion på “Visingsö Warriors

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *