Ingen bra dag

Jag begav mig ut igår efter jobbet i hopp om att springa en lätt och skön tur i det helt fantastiska sommarvädret. Planen var att springa runt brunnsviken utan något krav på tid eller hastighet. Bara njuta av livet och löpningen!


Innan avfärd


Springer man längs vattnet hela tiden och kör samtliga kringelikrokar så blir det ungefär 11 km, och det brukar inte vara några större problem för mig. Det har inte blivit så mycket löpning för min del efter Stockholm marathon eftersom simningen och cyklingen tagit upp stor del min träningstid. Jag körde visserligen supersnabba intervaller med Mirre i tisdags och det känns fortfarande lite i benen efter det.

Jag är riktigt positiv när jag beger mig ut och ser fram emot rundan väldigt mycket. Redan från start känns det dock tungt i benen efter just intervallerna. Jag tänker: Det går nog över när man sprungit ett tag, men det gör det inte. Efter drygt två kilometer börjar även mitt högerknä att göra sig till känna. Tankarna går då direkt tillbaka till slutet av förrförra året då jag hade problem med just löparknä. Just då trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna springa igen. Efter det har jag varit vaksam på minsta lilla smärta i knäna och så även igår.


Jag provar att springa ytterligare en km till innan jag bestämmer mig för att vända hemåt igen. All min löparglädje är som bortblåst och motivationen är nere på noll. Springer ändå två km till för att åtminstone komma upp i 5 km totalt på passet.

Jag funderar om känningarna i knät kan kan ha orsakats på grund av att jag har nya skor för dagen. Nästa löppass får jag testa med mina gamla skor och se om det blir någon skillnad.

Löparknä är ingenting jag vill ha tillbaka!

No related posts.

0 reaktion på “Ingen bra dag

  1. Aj då! Men måste ju va skorna, gamla skor funkar ju alltid bäst! o med din marathon-tid kan du ju knappast ha fått löparknä över en natt typ!Om inte skorna – kanske för hårda intervaller?

  2. Jag hoppas på att det är skorna, för i så fall kommer jag nog inte använda de mer. Jag kommer dock inte kunna ha mina gamla skor nå länge till då de redan är rätt slitna. Jag hoppas inte att jag har löparknä på gång för det är så himla jobbigt att inte ens ha möjlighet att springa.Det kan ha varit intervallerna också, det har du rätt i

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *