Heldag med bruuuschan!

Världens bästa bror är tillbaka i Stockholm över sommaren! När det inte är sommarlov för hans del så pluggar han industriell ekonomi uppe i Luleå, så vi hinner inte ses alltför mycket förutom under sommaren och julen. Idag hade vi därför bestämt att vi skulle ha en heldag tillsammas. 

Jag tränar som sagt nu närmast inför Vansbrosimningen och brorsan ska faktiskt vara med och simma SM om två veckor. Ett gemensamt träningspass i bassängen kändes därför som ett givet val för dagen. Redan 09.00 var det bestämt att att vi skulle ses utanför huvudstabadet. Jag insåg att det inte alls är så långt hemifrån mig så jag bestämmer mig för att springa bort dit innan simningen. Jag är fortfarande lite försiktig med mitt knä, så jag valde för säkerhets skull att springa i mina gamla skor som jag vet fungerar bra.

Var lite trött ändå när jag kom fram till huvudstabadet

3,5 km var det bort till badet hemifrån mig. Jag hade inga känningar i högerknät what so ever, så det kändes himla positivt. Det tog 16 och en halv minut vilket innebär att jag snittade 4:42-tempo under denna transportsträcka bort till badet. Rätt okej ändå med tanke på gårdagens bottennapp. 

Brorsan lyckades fixa in mig gratis på badet eftersom han känner badvakterna där 🙂 Det är bra med kontakter måste jag säga. Min plan är att köra ungefär ett liknade upplägg som jag körde i måndags, dvs pyramiden (500, 1000, 1500, 1000, 500). 

Det är inte så mycket folk till en början i bassängen eftersom badet inte öppnar förrän just 09. Jag och brorsan delar bana med två masterssimmare från SS04.

Det känns aningen lättare att simma idag än vad det gjorde i måndags. Då fick jag slita betydligt mycket mer i vattnet. Under det här passet försöker jag tänka mer på tekniken och glida mer på varje armtag. När man ska simma långt så är det bra att simma så energisnålt som möjligt.

Första femhundringen och första tusingen känns rätt lätta. Nästkommande 1500 känns desto tyngre. Jag tror att det beror på att jag inte hann käka frukost innan jag begav mig hemifrån. Jag väljer att inte köra sista 1000 och 500 utan kör istället massor med teknikövningar. Får många värdefulla tips som jag tar till mig av bror . Det är inte varje dag som man får simtips av någon som ska simma SM om två veckor 🙂

Coachen!

Resten av vår heldag spenderas med en skön promenad hem till mig där vi äter en alldeles fantastisk lunch och kollar på fotbolls VM. Brorsan är till och med så seriös att han har tagit med sig några skolböcker för att plugga. Han är så duktig måste jag säga! För hur många sitter inomhus och pluggar egentligen när det typ är Sveriges varmaste dag ute. Jag försöker hjälpa han så gott det går med hans matte när det är några svåra tal svåra tal som dyker upp, men det känns som jag själv har glömt det mesta.

Nedan är några fler bilder från besöket på huvudstabadet

Riktigt nöjd med den här bilden där jag simmar fjärilsim
Bröstsim
Målgång med bröstsimmet
Detta är min fina start. Brorsans visas på bilden under
Jag tror jag tog vann just den ronden av dyktävlingen i alla fall
AJ!!!!
Det här gör mer ont än vad man tror
  
Världens bästa bror!
Idag var en riktigt toppendag!    

No related posts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *